Megint lehet pontyra horgászni a Balatonon

Idén is feloldotta a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztálya a ponty fajlagos tilalmi idejét a Balaton főmedrében – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. 

A társaság a honlapján kifejti: Ugyanakkor nem vonatkozik a feloldás a Keleti-Bozót-csatornára (más néven Fonyódi-árok), a Nyugati-övcsatornára (más néven Máriai-árok), a Zala-folyó torkolati szakaszára és a Kis-Balatonra.

A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Keleti-Bozót-csatornán, a Nyugati-övcsatornán, a Zala-folyónak a Kis-Balaton és a Balaton közé eső szakaszán és a Kis-Balatonon is.

A felsorolt vízterületeken az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 2. és május 31. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat.

Külön felhívják a figyelmet, hogy a horgászrend 47. pontját a pontytilalom esetében is be kell tartani, azaz ahol a tilalom életben van, ott célzottan tilos pontyozni, ha ismétlődően tilalmas hal akad a horogra, a horgász köteles módszert és/vagy helyet változtatni!