Meghibásodott egy balatoni komp, több órára ki kellett vonni a forgalomból (index.hu)

Az index.hu egyik olvasója jelezte, hogy szombaton reggel Szántódról Tihany felé haladó komp hátuljában található rámpa hatalmas robajjal leszakadt és egy része a vízbe csapódott. Sérülés nem történt, hosszabb várakozásra lehet még számítani.

A hírt adó olvasó beszámolója szerint  senki nem sérült meg, a legénység pedig példaértékűen kezelte a helyzetet, mentőmellényt osztottak ki az utasoknak, és lezárták a területet.

A Balatoni Hajózási Zrt. megerősítette, valóban elszakadt a Baross Gábor kompon a ráhajtást segítő rámpa egyik kötele, de a javításért felelős kollégák hamarosan befejezik a munkálatokat, és a komp 25-30 percen belül ismét tud utasokat szállítani – írta 12:48-kor az index.hu.

A 444.hu azt írja:

“A hibát délután fél kettő előtt valamivel sikerült kijavítani, a Baross ekkor visszatért a szolgálatba, így mostantól folyamatos menetben veszik föl és viszik át a túlpartra a kompok az utasokat.”

A délelőtt folyamán egyetlen komp szállította oda-vissza az utasokat és autókat, ezért torlódás volt.

Nagy tömegeket vonzó, két partot érintő események alkalmával, illetve a főszezonban egyébként is megnő a kompra várakozási idő. Az ilyenkor éppen aktuális menetrendet a Bahart felfüggeszti, és folyamatos járatokat biztosít Szántód rév és Tihany rév között, ahogy tette jelen esetben is a nagyobb torlódás elkerülése érdekében.

A nyári időszakban az utasok bármilyen közlekedési eszközt választanak a Balatonra jutáshoz, illetve a Balatonnál való közlekedéshez, mindenképpen számoljanak a megnövekvő menetidővel és legyenek fokozott figyelemmel a balesetek elkerülése érdekében.

Az aktuális balatoni komp menetrendet itt találják:

Így közlekedik a komp nyáron

Díjak 2019

A balatoni hajók menetrendjeit az alábbi linkeken érhetik el:

Siófok-Balatonfüred-Tihany

Fonyód-Badacsony

Balatonboglár-Révfülöp