Meghalt egy 57 éves férfi Balatonfüreden – csatárlácba állt strandolók találtak rá

Csatárláncba állított strandolók segítségével találtak rá egy Balatonfürednél eltűnt 57 éves férfi holttestére pénteken koraeste – derült ki Tar Mihálynak, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivőjének közleményéből.

A csatárlácba állt strandolók egy webkamera által készített felvételen (forrás: vizimentok.hu)

Kora este értesítette a strandon szolgáló vízimentőt az egyik hozzátartozó, hogy nem találnak egy 57 éves férfit. Elmondása szerint akkor már nagyjából másfél órája nem tudták, hogy hol van a férfi, s már aggódtak. A strandon azonnal megindult a kutatás. A parton és a vízben is keresték a férfit. A vízimentő irányításával a strandolók közreműködésével alakították ki a csatárláncot, amelynek köszönhetően a jelzéstől számított kicsivel több mint húsz perc múlva a férfi élettelen testét megtalálták a körülbelül 140 cm-es vízben.

A férfit azonnal a partra vitték, ahol a strand vízimentője megkezdte az újra élesztést. Közben a helyszínre riasztották a Rupert sürgősségi mentőhajót, valamint megérkezett az országos Mentőszolgálat esetkocsija. Vízi és szárazföldi mentők küzdöttek a férfi életéért, de a reanimáció sikertelen volt, a férfi meghalt.