Megelőznék a tragédiát – Körforgalom építésért demonstráltak a 71-es úton (onlinebalaton.hu)

A forgalomnövekedés miatti egyre nagyobb balesetveszélyre és körforgalom építésének fontosságára hívták fel a figyelmet egy forgalomlassító demonstrációval a 71-es út Keszthelyt elkerülő részén, a Cserszegtomajra, illetve Rezibe vezető út kereszteződésénél.

A közeli Cserszegtomajon élő Elekes István, a demonstráció szervezője a hirbalaton.hu-nak elmondta, hogy családjával ő maga is rendszeresen közlekedik az adott útszakaszon és tapasztalja annak veszélyességét. Évekkel ezelőtt aláírást is gyűjtöttek azért, hogy a kereszteződésben, ahol a növekvő forgalom miatt egyre nehezebb az átkelés, és statisztikával is igazolható, hogy gyakran fordulnak elő balesetek, alakítsanak ki körforgalmat. Korábban több szakmai szervezethez, és a térség útügyi biztosához is eljuttatták azt a levelet, melyben ugyancsak erre hívták fel a figyelmet. Bár Elekes István elmondása szerint az illetékesek is elismerik kérésük jogosságát, egyelőre nem történt semmi, ezért döntöttek a demonstráció mellett.

A mintegy 15 személyautóból álló sort a rendőrség biztosította pénteken délután, civilek és pártok képviselői egyaránt megjelentek a helyszínen, bár utóbbival kapcsolatban Elekes István elmondta, nem szeretne politikai színezetet adni a demonstrációnak, csupán azt elérni, hogy mielőbb megépítsék a körforgalmat, csökkentve ezzel a balesetek számát és megelőzve egy esetleges tragédiát is. Hozzátette: mindaddig újra és újra megszervezik figyelemfelhívó akciójukat, amíg nem történik érdemi előrelépés az ügyben.