Megalakult a veszprémi pályázatot támogató Művészeti Tanács (MTI)

Megalakult a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatát támogató Művészeti Tanács, melynek elnökévé Mészáros Zoltánt, a VeszprémFest ügyvezető igazgatóját választották – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

 

Porga Gyula tájékoztatása szerint a testület tagjai Veszprém és a balatoni régió kulturális életének különböző területein régóta tevékenykedő, nagy tapasztalattal rendelkező, kiemelkedőt alkotó művészek és szakemberek.

Mészáros Zoltán mellett Cserép László, Hegyeshalmi László, Kováts Péter, Ladányi István, Muraközy Péter, Oberfrank Pál, Salgó Adrienne és Vándorfi László alkotják a testületet, melynek feladata a kulturális főváros pályázathoz kapcsolódó programsorozat összeállítása, a pályázat sikerét elősegítő hazai és nemzetközi kapcsolatrendszer kialakítása és a pályázat előkészítésében való közreműködés lesz.

Veszprém a balatoni régióval közösen pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre. A tervek szerint a pályázatban hangsúlyos szerepet kap a város kiemelkedő kulturális mozgósító ereje, kivételes adottságú rendezvényhelyszínei, a régió idegenforgalmi vonzereje, valamint a sport.