Még váltható a Vakáció és a Balaton bérlet

Országszerte kedvezményesen lehet utazni vonattal az augusztusban még kapható Vakáció 15 vagy 30 napos bérletettel; és szintén még váltható a Balaton 30 napos bérlet, amivel Budapestről a Balatonra, vagy a Balaton parton lehet vonatozni kedvezménnyel – áll a MÁV közleményében.

Vakáció 15 és 30 napos bérlet:

Augusztus 11-éig még van lehetőség a 30 napos korlátlan magyarországi utazást biztosító, úgynevezett „Vakáció 30” bérlet megváltására a diákok számára; a „Vakáció 15” nevű bérlet pedig, ami 15 napos korlátlan utazást biztosít, augusztus 25-éig váltható. Ezek a szezonális bérletek az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosítanak másodosztályon, a MÁV-START és a GYSEV teljes belföldi hálózatán. A bérlettel gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani, de arra figyelni kell, hogy a többi feláras vonat csak felár megváltása mellett vehető igénybe. (Ilyen például az InterCity pót- és helyjegy.)

A Vakáció bérletpénztárban, automatából, továbbá online – otthon nyomtatással, kijelzőn történő bemutatással, valamint automatás átvétellel is – megváltható. A Vakáció 30 napos bérlet 15 900, a Vakáció 15 napos bérlet pedig 9900 forintért váltható minden előzőekben felsorolt értékesítési csatornán. Az ajánlatot a közoktatásban, vagy felsőoktatásban részt vevők vehetik igénybe érvényes nappali vagy esti tagozatos magyar, valamint nemzetközi diákigazolvánnyal.  További információk a vasúttársaság honlapján olvashatók: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/diak-vagy-utazz-vakacio-berlettel

 

Balaton 30 napos bérlet:

Azoknak, akik szeptember 13-ig többször utaznak Budapestről a Balatonra, vagy akár csak a Balaton parton vonatoznának, augusztus 15-éig érdemes 30 napos Balaton bérletet vásárolniuk.

A Balaton 30 napos bérlet 14 900 forintért korlátlan számú utazásra jogosít Budapest és bármely balatoni vasútállomás között, valamint a balatoni állomások egymás közti viszonylatában másodosztályon. A bérletpénztárban, automatából, továbbá online – otthon nyomtatással, kijelzőn történő bemutatással, valamint automatás átvétellel is – megváltható. Részletesebb információk itt találhatók: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balaton-berlet