Még októberben is kempingezhetünk a Balatonnál (magyarnemzet.hu)

A strandturizmus lassan véget ér, a kedvtelésből horgászók viszont most kezdik az őszi szezont. Ezt mutatja, hogy szeptember első hetének végén több mint százhúsz fővárosi horgász költözött be a balatonszemesi Vadvirág Kemping & Üdülőfalu faházaiba. A Balatontourist Camping Kft. csillagtetős szállodái közül lesz, amely október közepéig várja a vendégeket.


A déli parti kempingek közül a szemesi Vadvirág és a balatonberényi Berény Naturista Kemping is meghosszabbított nyitva tartással, szeptember végéig várja a csendes késő nyári hangulat kedvelőit – tájékoztatta a lapot Vadászné Székely Orsolya, a Balatontourist Camping Kft. marketingvezetője. Vannak októberig nyitva tartó kempingek is: a révfülöpi Napfény Kemping október 4-ig, a Füred Kemping & Üdülőfalu október 11-ig, a balatonakali Strand-Holiday október 18-ig várja a vendégeket. A Balatontourist-kempingek vendégeinek nemzetiségi összetételében kimagasló volt a magyarok aránya, a múlt évi 43 százalékkal szemben ők adták a vendégéjszakák 68 százalékát – tette hozzá a turisztikai szakember.

Balatonszemesen ez még szembetűnőbb volt, a vendégéjszakák 80-85 százaléka hazai vendégekhez köthető. Erről már Dóra Erika, a Vadvirág kemping vezetője beszélt.

A külföldiek többsége Németországból, Csehországból és Lengyelországból érkezett Szemesre, a korábban jelentős arányt képviselők hollandok és dánok – nyilvánvalóan a járványveszélynek tulajdonítható félelmek miatt – otthon maradtak.

A kempingvezető biztatónak nevezte, hogy az elmaradt áprilisi, májusi foglalások többségét ahelyett, hogy lemondták volna, átütemezték az idei őszre vagy a jövő tavaszra.

Sokan jönnek házi kedvenccel az üdülőfaluba, a családbarát kemping cím azt is jelenti, hogy a kutyával érkezőket is szívesen látjuk – jegyezte meg Dóra Erika.

Szeptemberben kiválóak a körülmények a halfogáshoz, az idő simogatóan meleg, a Balaton vize kezd lehűlni, a békés halak elkezdenek táplálkozni, és ezzel együtt a ragadozók is erősödnek – érvelt a szemesi és a többi balatoni kempingben is tapasztalható „horgászinvázió” mellett Balogh Tibor, a 38 egyesületet összefogó Balatoni Horgászszövetség elnöke.

A teljes cikk itt található.