Még egy Budapest–Balaton kerékpárút épülhet (hvg.hu)

Már megvannak a tervek és az engedélyek is a mostani helyett a logikus, a 7-es utat követő kerékpárúthoz a Balaton felé. Az ügyért felelős Révész Máriusz azt is elmondta a hvg.hu-nak, hányan használták eddig a tavaly átadott bringautat, és hogy mit gondolnak a kritikákról.

Az adatokból látszik, hogy az útvonal népszerű, sokan használják, ez a legjobb visszajelzés, hogy fontos és sikeres projektről van szó.

Egy mondatban összefoglalva ez a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős Államtitkársága és Révész Máriusz államtitkár véleménye a Budapest–Balaton kerékpárútról, becenevén BuBáról, amelyet tavaly nyár végén adtak át, így gyakorlatilag most ér véget az első „főszezonja”.

A bringautat már az útvonal tervének nyilvánosságra hozatala után sok kritika érte, mivel Budapesttől a legkevésbé sem a Balaton felé indul el, így egy több tízkilométeres kerülő után ér csak el a Velencei-tóig, és csak onnan vezet már tényleg egyenesen a Balaton felé. Aztán amikor tizenegy évvel azután, hogy először felmerült a terve, jó pár év késés után végre át is adták az utat, a kritikus hangok még inkább felerősödtek, hiszen az alapvetően síkvidéki környéken is sikerült megtalálni azokat a dombokat, ahová csak a fél tüdőnket kiköpve lehet pokolian meredek utakon feltekerni, de ott jártunkkor több, ránézésre átlagos kondiban lévő embert is láttunk, akiknek le kellett szállniuk a bringáról a durvább emelkedőkön, és feltolni a gépet a végéig- írja a hvg.hu.

A cikk folytatása itt elolvasható.