Maszkabál, vadállatok, farsang, tánc és termelői piac is vár a Veszprém megyeiekre hétvégén (veol.hu)

A veol.hu összeszedte, milyen programok közt válogathatnak az érdeklődők, ha Veszprém megyében töltik a most következő hétvégét.

BULI
Gryllus Vilmos: Maszkabál

Veszprém Egy farsangi jelmezbál elevenedik meg Gryllus Vilmos műsorában február 8-án 16 és 17 óra között. A nyitány után sorban jönnek és bemutatkoznak a „jelmezbe öltözött” dalok: a varázsló és a banya, az ősember és a bohóc, a kéményseprő, a szerecsen, a páncélos lovag és a hétfejű sárkány. Vilmos talán legvidámabb lemezének, a Maszkabálnak dalait hallgathatják-énekelhetik az egy órás műsorban a gyerekek, és persze a felnőttek is. A koncert látogatása 3 éves kor alatt nem ajánlott. Jegyek a bál helyszínén, az Agóra Veszprém Kulturális Központ jegypénztárában vásárolhatók.

 

Farsangi bál

Balatonszepezd Farsangi bált szervez a balatonszepezdi önkormányzat a Bertha Bulcsu Közösségi Házban február 8-án, szombaton 20 órától, ahová minél több jelmezes résztvevőt várnak.

 

KULTÚRA
A dzsungel könyve – a Veszprémi Pannon Várszínház előadásában

Veszprém Színpadon Maugli, Balu, Ká, Bagira és Sír Kán a Hangvillában (8200 Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2.) február 8-án 18 órakor.

 

Farsangi Bütykölde és Táncház Arács

Balatonfüred 2020. február 8-án szombaton, az Arácsi Népházban (Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.) megrendezésre kerülő farsangi programon szeretettel várnak minden érdeklődő gyermeket és felnőttet a szervezők 14-től 17 óráig. 18 órától népek táncai táncház kezdődik, ahol a jelmezben érkezők tombolasorsoláson vehetnek részt. Az este folyamán magyar, észt, dán, mexikói, skót, német és egyéb táncokat rophatnak a vendégek.

 

Csonka András Zánkán

Zánka Csonka András színművész zenés esttel ajándékozza meg a közönséget a Zánkai téli esték rendezvénysorozaton, a Faluházban, február 8-án, szombaton 17 órától.

 

PápaSlam-szülinap

Pápa Fennállásának harmadik évfordulóját ünnepli az underground PápaSlam csoportosulás február 8-án, szombaton A nyolc, vagyis nekünk nyolc nevű szórakozóhelyen. Kapunyitás 18 órakor, 19 órakor Mészáros Péter és Bárány Bence meghívott előadók lépnek fel, a verseny 20 órától kezdődik.

 

TÚRA
Csúcs-hegy – Borsó-kút – Nagy-Som-hegy – Meszes-kerti-árok

Bakonybél Túra indul, melynek keretében a résztvevők a Bakony harmadik legmagasabb csúcsát hódíthatják meg. 649 méter magasságig mennek fel a túrázók, az erős kaptatók mellett érintenek majd forrást, barlangot, de a csúcs közelében még egy 4000 éves sáncot is.

Indulás február 9-én 10 órakor a Pikoló Vendéglő elől (Bakonybél, Kossuth u. 1.), várható visszaérkezés 15:30-16:00 között.

 

EGYÉB
Liliomkert termelői piac

Káptalantóti A Káli-medence szívében fellelhető termelői piacot Harmathy Ildikó biológus-mérnök álmodta meg és hozta létre. Jól teszi, aki a vasárnaponkénti káptalantóti piacra üres hassal érkezik, mert képtelenség megállni, hogy a helyi termelők asztalkái közt járva ne kóstolja végig a kínálatot. A kosarakban takarózó tepertős, sajtos pogácsákat, a halomban illatozó köménymagos kifliket, a kemencéből gőzölögve kiforduló tejfölös kenyérlángost meg kell kóstolni!

A piac társulata Káptalantótiban egész évben, minden vasárnap szeretettel várja vendégeit. Látogatóként 9 óra és dél között érdemes érkezni, annak érdekében, hogy a legtöbb portékát találhassuk.

 

Disznót vágnak

Paloznak Finom ételeket és italokat kínálnak Paloznakon, ahol hagyományos disznóvágást rendez a Paloznaki Civil Egyesület a Tájház udvarán, február 8-án.