Másodfokú riasztást adtak ki Somogy és Zala vármegyékre hevesebb zivatarok veszélye miatt

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Zala és Somogy vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő éjszaka. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a két vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

 

A meteorológiai szolgálat közölte: hétfő éjszaka egy közeledő hidegfront közvetlen előterében és mentén nyugat felől egyre nagyobb eséllyel kell számítani zivatarokra, heves zivatarokra.
Kiemelten az ország nyugati, északi és középső részén alkalmasak a feltételek a zivatarok rendszerbe szerveződésére is, amelyeket már hétfőn is erősen viharos, károkozó – óránkénti 90-100 kilométeres – szélrohamok, nagy méretű jég és felhőszakadás kísérhet. Kedd reggelig délkeleten a legkisebb a csapadék esélye, de elsősorban izolált zivatarcellát ott sem lehet kizárni – írta az OMSZ
A meteorológiai szolgálat heves zivatarok kialakulásának veszélye miatt Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területére másodfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre.