Maradnak a BAHART-nál a balatoni vitorláskikötők (24.hu)

Eredménytelenül zárult a Bahart vitorláskikötőinek üzemeltetésére kiírt pályázat, ezért a többségben állami kézben lévő társaság felkészül a kikötők további saját üzemeltetésére – erről tájékoztatta bérlőit a cég. A 24.hu-hoz eljutott körlevél kapcsán levélben fordultak a balatoni hajózási társasághoz, ahonnan azt a választ kapták, hogy egy esetleges új pályázat kiírásáról tulajdonosi döntés szükséges.

A tizenegy balatoni vitorláskikötőkre csak egyben lehetett pályázni, a nyertes pedig 15 évre vehette volna bérbe az értékes ingatlanokat – írja a 24.hu.

A nyár elején a Bahart 75 százalékos tulajdonosa, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. megszavazta azt a reorganizációs tervet, amely négy kikötő, két kemping és egy szálló eladásával, valamint a tizenegy vitorláskikötő bérbeadásával operál, a befolyó 2,2-2,8 milliárd forintot pedig a hajózási üzletág fejlesztésére szánja.

A portál szerint csak személyszállítást végezne a Bahart, a többi üzletágat leválasztanák, illetve értékesítenék. Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy a Bahart számára az önmagában veszteséges személyszállítás maradna, amire közszolgálati szerződést kötnének, tehát a veszteséget az adófizetők pénzéből állnák, valahogy úgy, mint a MÁV és a BKV esetében.

A teljes cikk a 24.hu oldalon olvasható.