Már biztos: nagyszombaton indul a balatoni hajózási szezon

Korábban csak tervezni merték, de már eldőlt; nagyszombaton beindul a 175. balatoni hajózási szezon – közölte Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója a hirbalaton.hu megkeresésére. Korábbi nyilatkozata szerint a vírushelyzet miatt a hagyományos hajózási szezonnyitó ünnep elmarad, de elindulnak a települések közötti hajójáratok és sétahajók a járványügyi előírások szigorú betartásával.

2018-ban ekkora tömeg, és ünnep várta Balatonfüreden az első hajót, amely nagyszombaton indult Siófokról (Fotó:HírBalaton)

 

A Bahart honlapján még nincs fent az új hajózási menetrend, de annyi tudható, a szokásos tavaszi menetrend szerint Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalakon közlekednek majd a személyhajók, és ugyan ezen települések kikötőiből, valamint Keszthelyről indulnak majd sétahajók április 3-ától, szombattól.

Várhatóan, miként a tavalyi induláskor, be kell tartani a pandémia miatt bevezetett szigorú előírásokat a hajókon is, amelyek csak korlátozott számban szállíthatnak majd utasokat.

Veigl Gábor korábban azt nyilatkozta az MTI-nek, a hajóflotta felkészítése megtörténik az induláshoz és a vírushelyzettel kapcsolatos kormányzati intézkedések alapján a cég kikötő-lánca is nyit a megszokott időben, április elején.

A hajózási szezonnyitó ünnep megtartásáról sem mondtak le, amennyiben a vírushelyzet alakulása megengedi, pünkösdkor pótolják a jubileumi, 175. szezonkezdő eseményt.

 

Fotók a 2018-as nagyszombati ünnepélyes hajózási szezonnyitóról, amikor a hagyományok szerint Siófokról induló első hajót ünnep fogadta Balatonfüreden:  

(Fotók: HírBalaton)