Már a Balatonon is gyűjtenek a Mikulásgyárnak

Az adóellenőrök, a buszvezetők és a hajóskapitányok is ajándékokat gyűjtenek a Mikulásgyárnak. Most a karitatív akció szervezői arra kérnek minden vállalatvezetőt, hogy vállaljanak önkéntes munkát is a Mikulás gyárában. Mindenkit arra kérnek, hozzanak könyveket is. A Balatonnál  a helyi mesehős, Füred Kapitány  és a Balatoni Hajózási Zrt. is csatlakozott a felhíváshoz. A december  8-án induló Mikuláshajókon (Siófok, Balatonfüred) gyűjtenek könyveket a Mikulásgyár javára – közölték a szervezők a hirbalaton.hu-val.

Egy hónap alatt, minimum 50.000 könyvet szeretne összegyűjteni az ország legnagyobb karitatív eseménye, a Mikulásgyár. A könyveket olyan családokhoz szeretnék eljuttatni, akik messze laknak a nagyobb könyváruházaktól és nincs a településükön egyetlen könyvesbolt sem.

Az olvasás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet azzal is, hogy mini könyvtárat állítanak fel a Mikulásgyár területén, a Millenáris Parkban. (Időpont: nov. 29. – dec. 21. ) Ennek keretein belül meghirdetnek egy rekordkísérletet, miszerint minimum 10.000 lelkes szülőt és gyereket várnak a helyszínre, hogy legalább egy mesét felolvassanak egymásnak. Ennek az összefogásnak köszönhetően nem csak az olvasás fontosságát szeretnék népszerűsíteni, de a családi programok egy új fajtája is létrejöhet, ahol kicsik és nagyok együtt érezhetik jól magukat – közölte Zsolnai Endre, az akció szervezője.

A Mikulásgyár most a vállalatok figyelmét arra hívja fel, hogy a munkahelyeken is szervezzék meg a könyvek gyűjtését a jótékonysági akció javára. A karitatív kampányhoz  csatlakozott az Alexandra Kiadó is, amely egy mesekönyvet is készít a Mikulásgyárról és 35.000 (!) darab könyvvel is támogatja az akciót. A kiadványból rendszeresen felolvasnak majd. Aki szívesen olvasna fel a Mikulásgyárba kilátogató gyermekeknek, az a lenti linken tud regisztrálni.

Link a feliratkozáshoz: https://doodle.com/poll/aicdmucfebmhskeq

Az interneten található felhívásokból kiderül, hogy már többen, hivatalos szervezetek, cégek is támogatják a gyűjtést, köztük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, vagy a Magyar Honvédség, és Füred Kapitány, a balatoni mesehős akcióinak szervezői, valamint a Balatoni Hajózási Zrt. dolgozói. Minden más vállalatot, szervezetet is arra kérnek, hogy küldjenek csomagokat a Mikulás gyárába.