Május elején újra Concours d’Elegance Balatonfüreden (autoszektor.hu)

Május első hétvégéjén felpezsdül a Balaton északi partja: immár hatodik alkalommal találkozhatnak az érdeklődők különleges oldtimerekkel a a Balatonfüred Concours d’Elegance szépségversenyen. Május 4-én és 5-én szokás szerint a Tagore-sétányon sorakoznak fel a régi autók, illetve itt kerül sor a divatbemutatókra, egyéb programokra, illetve a rendezvény lezárásaként a vörös szőnyeges díjátadóra is.

A több, mint 50 autó magyar, szlovák, szlovén, cseh, román, bolgár, osztrák és holland gyűjteményekből érkezik. Idén először a szervezők kategóriákra osztották a mezőnyt: “Gyöngyszemek Itáliából”, “Autóipar a vasfüggöny mögött”, “Brit sportkocsik”, “Különleges luxus” és hasonló témakörök köré rendezik az idei mezőnyt.

Következzék néhány érdekesség kedvcsinálónak:

Isotta Fraschini 8A SS

Egy milánói ügyvéd, Cesare Isotta és a Fraschini fivérek együttműködéséből 1900-ban létrejött autókereskedő cég később áttért a saját tervezésű autók gyártására. 1912-ben mutatták be a 8A típust, amely az első, nagyobb sorozatban készült, soros, nyolchengeres motorral szerelt gépkocsi. 1924-ben jelent meg utóda, a 8A a korszak egyik legnagyobb és legdrágább luxusautója. A 8A alváza 9750 dollárba került, azaz drágább volt, mint egy Rolls-Royce, Hispano-Suiza vagy egy Duesenberg! Ha ehhez hozzáadjuk az egyedi felépítmény árát akkor a vételár akár a 20,000 dollárt is elérhette! Átszámolva ma ez kb. 300,000 dollárnak, azaz 86 millió foritnak felel meg. Nem csoda, hogy az 1924-1933 között gyártott 950 db 8A javát Amerikába exportálták. A korszak hírességei, mnt William Randolph Hearst, Rudolf Valentino és Aga Khan is szerepeltek a vásárlók listáján. A kínálat csúcsa a 8A Super Spinto (Super Sprint) volt, amely erősebb, 158 lóerős motort kapott. A gyár ígérete szerint az autó, felépítménytől függetlenül 150 km/h sebességre volt képes. Számos Isotta alvázat a szintén milánói Castagna műhely látott el felépítménnyel. Ez az elegáns nyitott túrakocsi, amely az elmúlt években a Villa d Este Concorso Eleganza és a Pebble Beach Concours d Elegance rendezvényeken is tündölt, is az ő munkájuk.

Alfa Romeo 1900C Sprint Coupe Pinin Farina

A második világháború után az Alfa Romeo irányt váltott: a korábbi drága sport-, és luxusautók helyett az elérhetőbb árfekvésű, de továbbra is sportos modellek gyártásával próbáltak a megváltozott körülményekhez igazodni. E törekvés első példája az 1950-ben bemutatott 1900-as típus, a cég első önhordó szerkezetű modellje, amely a hagyományokat folytatva dupla vezérműtengelyes, felülvezért motort kapott. A 90 lóerős alapmodell mellé hamarosan csatlakozott a 100 lóerős Sprint. A “családi autó, amely versenyeket nyer” szlogennel reklámozott autóból a gyár ösztönzésére számos olasz karosszériaműhely faragott kupét és kabriót. Végül előbbire a hivatalos megrendelést a Touring, utóbbira a Pinin Farina műhely kapta.
Ám a Pinin Farina műhelyben a vásárlók kérésére az általuk tervezett kupéból kb. 100 darabos szériát állítottak össze. Ebből kb. 30 darab maradt fenn. Janko Uratnik autójának második tulajdonosa egy csempész volt, akit a jugoszláv rendőrség 1958-ban letartóztatott. Az autót elárverezték, s Belgrádba került. Az 1960-as évek végén a megfelelő alkatrészek hiánya miatt az autót félreállították. Janko Uratnik az 1990-es években vásárolta meg születésnapi ajándékként. A helyreállítás közel egy évtizedig tartott.

A cikk folytatása, további érdekességek bemutatáaával itt olvasható.