Magyar Turizmus Minőségi Díj: Hévízen négy szálloda is megkapta a legjobbaknak járó minősítést (turizmus.com)

39-en kaptak Magyar Turizmus Minőségi Díjat idén, köztük több hévízi, egy zalakarosi és egy gyenesdiási hotel, valamint a balatonföldvári Kukorica Csárda is.

A 2018-as év a hazai turizmust tekintve rekordévnek számított, ezzel összecseng, hogy minden eddiginél több, 41 szolgáltató vett részt a mostani pályázaton – mondta el Szabó Áron, az MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója, hozzátéve: aki részt vett az önkéntes auditon, az már önmagában tett azért, hogy minőségi szolgáltató legyen. Szabó Áron elmondta azt is, hogy az évek során folyamatosan bővült és változott a védjegy kritériumrendszere, mégis, most elérkezett az idő, hogy az élményalapú turizmus elvárásainak megfelelően újragondolják és átalakítsák a díjat, így legközelebb már egy friss pályázati kiírással fognak találkozni a szolgáltatók.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, míg korábban a külföldi turisták jó része az alacsony árak miatt jött Magyarországra, mára ez megváltozott: manapság egyre több a vonzó minőségi szolgáltatás, amit meg is kell fizetniük az ide érkezőknek.

A színvonal emelésében, a szemléletformálásban fontos szerepet játszott a Magyar Turizmus Minőségi Díj, ahogy az Év Szállodája kitüntetés is.

Az ország a legjobb úton halad afelé, hogy utolérje, sőt megelőzze turisztikai versenytársait – emelte ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az egyedi, élményalapú vendéglátás szerepét és a vendéglátók felelősségét emelte ki a díjak átadása kapcsán.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely éttermeknek és szállodáknak kínál magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget.

Nemzetközi elismertségét jelzi, hogy a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége (HOTREC) is akkreditálta.

A díj három évig érvényes, nyertese ez idő alatt jogosult a Q-logó és a védjegy használatára. Az érvényességi idő alatt a díjazottaknál bármikor végezhetnek utóellenőrzést, indokolt esetben a díj vissza is vonható.

A díjazottak listája itt található.