Magyar tulajdonú baromfiüzem zárt jelentős fejlesztést Zalában (magyarepitok.hu)

Az M7-es autópálya közelében fejlesztették a Varga-Szárnyas feldolgozóközpontját. A több mint 900 millió forintos beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program mintegy 320 millió forintos támogatással valósították meg. A projektben felépítettek egy 1245 négyzetméteres hűtött üzemcsarnokot, illetve új darabológépsort, mellfilézőt, csomagoló-, illetve szeletelőgépet, szállítószalag-rendszert és hűtéstechnológiai elemeket szereltek fel – írja a magyarepitok.hu.


A horvát és szlovén határ közelében, a Letenye és Nagykanizsa között található Becsehelyen készült el egy a Varga-Szárnyas Kft. fejlesztése – tájékoztatott a magyar családi tulajdonú társaság szombaton.

A fejlesztéssel óránként 4000 baromfi feldolgozására lett képes a zalai üzem.
A beruházással a piac által támasztott minőségi és mennyiségi elvárásoknak is meg tud felelni a cég, a magasabb szintű szolgáltatásokkal pedig várhatóan erősítik a vállalkozás piaci pozícióját, a hosszú távú stabil működést is biztosítva.

A beruházás során kiemelt figyelmet fordítottak az állatjóléti, higiéniai, minőségbiztosítási, valamint a tűz- és munkavédelmi szempontokra, illetve az energiahatékonyság, a termelés biztonságának és a munkakörülményeknek a javítására.

A mintegy 120 dolgozót foglalkoztató Varga-Szárnyas Kft. a Varga család három tagjának tulajdonában van, a cég a tavalyi évet 6,581 milliárd forint – amiből 2,852 milliárd export – nettó árbevétellel és 249 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta.