Magyar Nemzeti Parkok Hete – itt vannak a balatoni programok

Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sólyom- és sasles, népi játszóház, tárlatvezetés, természetismereti foglalkozások, interaktív vízvizsgálat és gyereknapi programok várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hetén május 17. és 26. között országszerte. A programsorozathoz a Balaton-felvidéki Nemzeti Part intézményei is csatlakoztak. 

2024. május 21-én kedden, a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont kedvezményes látogatást biztosít az érdeklődőknek, melynek keretében a felnőttek kedvezményes jeggyel látogathatják ezen a napon a bemutatóhelyet.

Másnap, Fonyódon a Berek Világa Látogatóközpontban Magyar Természet Napja címmel túraszervezéssel, természetismereti foglalkozással valamint rövid előadásokkal készülnek.

Május 24-én pénteken Csopakon az Európai Nemzeti Parkok Napja keretében Rejtőzködő pataklakók címmel szerveznek sétát és vízvizsgálatot a Pele körút interaktív tanösvényen.

Május 26-án , a gyermeknap alkalmából kedvezményes látogatást biztosítanak a balatonedericsi Csodabogyós-barlangban, melynek keretében az alaptúrán vehetnek részt kedvezményes áron a gyermekekkel érkezők.