Magánklinika-terv és beépülő kemping Balatonszemesen (sonline.hu)

Magánklinika, szálloda, idősek otthona, és több száz apartman is épülhet a következő években Balatonszemesen. A milliárdos beruházásoktól a település még több idegenforgalmi adóbevételre számít.

A tervek szerint külföldi nyugdíjasokat is fogadna az az idősek otthona, amely három éven belül épülne fel a Balaton déli partján és több száz szépkorú ellátását biztosítva. Az autópályán túl, egy harminchektáros erdő közelében húznák fel a szépkorúak intézményét, amely mellé egy magánklinika és egy négy-ötcsillagos szálloda is épülne. A terület ötszáz méterre van egy fúrt termálkúttól, amelyet az önkormányzat bérbe szeretne adni a beruházónak.

Szállodával és apartmanokkal is bővül a település a jelenlegi Vadvirág kemping helyén. A kemping területéből a település két hektárnyit „ajándékba” kap, így a Balaton partjához oda lehet vezetni a termálvizet és ki lehet alakítani egy meleg vizes strandfürdőt. Emellett több mint kétszáz magánapartman épül a településen. A legfelsőbb bíróság is ide tervez egy konferenciatermet, szálláshelyekkel együtt – számolt be a polgármester a sonline.hu-nak.

– Két és félhektáros vízparti területet is hasznosítani szeretne a település – a polgármester beszámolója szerint. Tárgyalnak egy röplabda-akadémia felépítéséről. Ha meghiúsulna az üzlet, akkor a területen négycsillagos kempinget alakítanának ki.

Tavaly 73 millió forint volt Balatonszemes idegenforgalmi adóbevétele, ami Siófok és Zamárdi után a harmadik legjobbnak számított a déli parton. Idén is hasonló nagyságrendű bevételre számítanak ebből az adónemből.