Ma milliókat érő „csotrogányok” lepik el a Balatont (index.hu)

Szépkorú járgányokban ma nem lesz hiány a Balatonnál. A 2021. június 5-én Veszprémből indult BALATON CLASSiC Oldtimer futam cukorka a szemnek mindazok számára, akik rajonganak a régies vonalvezetésű gépjárművekért – írja az index.hu.

 

Aki szereti a veterán autókat, szereti a klasszikus, minőségi ételeteket is. Az ilyen rajongók egy-egy finomságért órákat is képesek vezetni – legalábbis ez a tapasztalata Varga Lászlónak, a Balatoni Kör elnökségi tagjának. A tó körüli vendéglátósokat és borászokat tömörítő szervezet prominense szerint jó példa erre a hétvégén megrendezendő BALATON CLASSiC Oldtimer futam, amelynek állomásai több olyan települést is érintenek, ahol országos hírű éttermek találhatók.

Az első ilyen versenyt 2008-ban rendezték, és az utóbbi években olyan népszerűvé vált ez a Balaton-felvidéki futam, hogy már 120 nevezésnél limitálni kellet a résztvevők számát. A rendezvényen a hazai csapatok mellett külföldről is egyre többen vesznek részt, egy-egy futamon általában több mint 40 féle autómárka is képviselteti magát.

Varga László szerint az oldtimerek tulajdonosai és a versenyek rajongói szeretnek jókat enni, szeretik a klasszikus különleges ételeket. Ha lehet, olyasmit is esznek, ami jól tükrözi a helyi sajátosságokat. Az autós sport és a kulinaritás egyébként sem áll messze egymástól. Jó példa erre az osztrák Hotel Imperial Vienna, amely korábban étlapjára tűzte a híres pilóta, Niki Lauda – nevével fémjelzett reggelijét, amit szívesen fogyasztott a szállodában maga a F1 ikonikus versenyzője is.

Június 5. Szombat, program:

07.00 – 07.45-ig regisztráció (Veszprém Arénában (8200 Veszprém, Külső-kádártai út 5.)

8.40-től rajt Veszprém Aréna parkolójából

12.00 órától ebéd Balatonfüred (Sun Dance park volt Görög Falu)

14:30 uzsonna

16:45 órától befutó (Balatonfüred)

19.30 órától vacsora (Balatonfüred Sun Dance park)

21.00 órától díjkiosztó a vacsora helyszínén