Lőttek a száraz novembernek – csapadékos idő jön

Száraz novembert idén az időjárás nem tart… a következő napokban több hullámban érkezik csapadék térségünk fölé- az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint. Bár a vasárnapi hőmérséklet ismét rekord-gyanús, a jövő hetet nem ússzuk meg szárazon.

Éjszaka előbb a Dunántúlon, majd a Dunától keletre is fokozatosan beborul az ég, és éjfél körültől a nyugati, majd hajnaltól már a középső megyékben is egyre többfelé elered az eső. Hétfőn a nap első felében borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, a déli megyékben zivatarok is lehetnek. 10 mm körüli mennyiségre a Dunántúlon és északon van a legnagyobb esély. A Dunántúlon azonban már késő délelőtt, a Dunától keletre pedig a délután folyamán fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel együtt nyugat felől a felhőzet is csökken, és kisüt a nap.

Hétfőn a déli órákig a déli, délnyugati szelet még többfelé kísérhetik erős széllökések, sőt ma Sopron térségében, hajnalban pedig a Dél-Alföldön még viharos széllökések is lehetnek. Hétfő napközben azonban a légmozgás átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, és ezzel együtt gyengül is a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, de 10 fok körüli értékek csak az Északi-középhegység északi oldalán, illetve hajnalban a nyugati határvidéken lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 13 és 20 között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.