Listeria fertőzöttséget mutattak ki egy veszprémi piacon árult húskészítményben

Listeria fertőzöttséget mutatott ki a Nébih laboratóriuma egy papkeszi termelő húskészítményeiben, amit a veszprémi piacon árult. Az élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy azok, akik a termelőtől 2022. március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően vagy – sütést nem igénylő élelmiszerek esetén – egyáltalán ne fogyasszák el a termékeket, élelmiszer-fertőzésre utaló tünet(láz, hányás, hasmenés, fejfájás) esetén pedig mielőbb forduljanak orvoshoz! – áll a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal mai közleményében.

 

Az előállító adatai: Sári Gyula (kistermelő), 8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.
Értékesítés helyszíne:
–    Veszprém Vásárcsarnok 8200 Veszprém, Jutasi út 2.
–    8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.
Probléma jellege: Listeria monocytogenes fertőzöttség

Az eset kapcsán a területi hatóság a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, továbbá a telephelyén lévő termékeket kivonta a forgalomból és ártalmatlanításra utalta.

További információk a Nébih honlapján érhetőek el.