Lezárult a Levendula Szedd Magad Tihanyban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tihanyi levendula ültetvényein lezárult a virágtömeg betakarításának első szakasza, a Szedd Magad akció vasárnap este véget ért. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is mintegy tizenötezer látogató kereste fel a nemzeti park levendulását, majd távozott elégedett mosollyal és egy nagy csomag levendulával. A lepárlás folyamata június 26-tól, a betakarításától függően, előreláthatólag naponta 9 és 15 óra között tekinthető meg – olvasható a nemzeti park honlapján.

“A tavasz szokatlan időjárása kissé megtréfált minket, a levendula virágzása elhúzódik június elejétől július elejéig. Számos levendulabokor csak a Szedd Magad időszakának végére borult igazán virágba. Természetesen a még megmaradt levendulát is hasznosítjuk, a Levendula Ház Látogatóközpont udvarán álló lepárlóban bárki megtekintheti, ahogy „a Tihanyi levendula lelke” nevű illóolajat előállítjuk” – olvasható az igazgatóság beszámolójában.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park (BfNP) továbbra is szívesen várja a levendula iránt érdeklődőket a Levendula Ház Látogatóközpont különleges programjain. Részletek: bfnp.hu