Letörte a félsorompót Balatonföldváron, keresik

A siófoki rendőrök a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen. A lakosság segítségét kérik a megtalálásához.

 

A rendelkezésre álló adatok alapján a felvételen látható személy 2023. július 19-én, 18 óra 35 perc és 18 óra 55 perc között Balatonföldváron, a Rákóczi Ferenc utcában közlekedett egy sötét színű, sötét oldaltáskákkal szerelt kerékpárral. A biciklis a Széchenyi Imre utca irányában a tiltó jelzés ellenére átkelt a Budapest – Nagykanizsa vasútvonal kereszteződésén, mely során nekiütközött a leengedett csapórúdnak. A letört sorompót a fényjelző készülék talpazatához fektette, majd a helyszínről adatai hátrahagyása, illetve a hatóság értesítése nélkül elhajtott.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik a személyt felismerik, az eseményt látták, vagy azzal kapcsolatban bármilyen információval tudnak szolgálni.

Jelentkezni lehet személyesen a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, a Sió utca 12-20. szám alatt, vagy hívják a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06 82/ 502-700 telefonszámon, illetve – névtelenségük megőrzése mellett – tegyenek bejelentést a 06 80/ 555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az átjáróban a tiltó jelzés ellenére áthaladni tilos és életveszélyes! A vasúti átjárókban bekövetkező balesetekben a gyalogosoknak és a járművezetőknek gyakorlatilag nincs esélyük, legfeljebb a szerencsén múlik a kimenetel, ugyanis a vasúti szerelvények féktávolsága száz méterekben mérhető. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vasúti jármű vezetőjének az esetek többségében egyszerűen lehetősége sincs a baleset elkerülésére.