Lesz strand a helyieknek Balatonaligán – kikötőfejlesztéssel kezdődik a beruházás (nepszava.hu)

„Társaságunk elkötelezett abban, hogy Balatonvilágoson olyan össztársadalmi hasznot jelentő beruházást valósítson meg, amely nemcsak a helyi, de a szűkebb régióban élő emberek életében is pozitív változásokat hoz majd” – válaszolta a Népszava kérdésére az egykori Club Aligát  fejlesztő Pro-Mot Hungária Kft. tulajdonosa, a Bayer Construct Zrt.

 

A cég azután válaszolt, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal megadta a környezetvédelmi engedélyt a 46 hektáros projektnek, amely a helyiek és a tópartot féltő civilek egy csoportja szerint azt jelenti, az aligaiak ugyanúgy elveszítik vízpartjukat, mint a rendszerváltás előtt, amikor a területen zárt pártüdülő működött.

A balatonvilágosi lakók és üdülőtulajdonosok természetesen továbbra is a megszokott kondíciókkal látogathatják a strand területét

– ígérte a cég.

Hozzátették: a hosszú évtizedekig elhanyagolt településrész fejlesztése munkalehetőségeket, turisztikai vonzerőt és további fejlesztési folyamatokat fog nyújtani, az első ütemben ez év őszén a kikötő-fejlesztéssel veszi kezdetét a beruházás.