Balatonlellére érkeznek szombaton a veteránok

Szeptember 21-én immár a 8. alkalommal rajtolnak el a különleges veteránok és youngtimerek Székesfehérvár belvárosából, és még aznap megérkeznek a balatonlellei BL Yachtclubba. 2012-ben ötvennyolc autó rajtolt el a Városház térről, és évről évre több autócsoda tisztelte meg jelenlétével az eseményt.

Idén több, mint száz különleges autó vesz részt a Total Chrono Classic veteránautó túrán.  1954-től napjainkig sokat fejlődött az autógyártás, a mesés autókaraván visszarepít a régi időkbe. Az érdeklődők nosztalgiával tekinthetnek a változatos mezőnyre, amely bemutatja az autózás történetét. A kb. 270 km hosszú, változatos útvonalon mintegy harminc településen gördülnek át a járművek, és tizenkét ügyességi feladat is vár a résztvevőkre a navigálás mellett. A Total Chrono Classic mezőnyében feltűnik majd a szocialista járművek remekei mellett amerikai, olasz, angol, francia és sok német járműcsoda is A felvonuláson a legrégebbi modell egy 1937-ben gyártott Mercedes-Benz 540 K Spezial Roadster lesz.

A veteránautós túraverseny szombaton negyed tízkor rajtol Székesfehérvárról, majd Aba, Kisláng, Mátyásdomb, Ádánd, Sárvár érintésével érkezik meg a balatonföldvári kilátóhoz. Innen a csapat Szólád felé autózik, majd Fonyód és Lengyeltóti érintésével érkezik meg a Balatonlellére. A cél ezúttal is a BL Yachtclub.