Leköszön, de továbbra is a Balaton turizmusáért dolgozik a balatonlellei yacht club vezetője (sonline.hu)

Tóth Balázs több mint tíz évig dolgozott a balatonlellei yacht clubban, amit 2016 óta vezetett. Sokat tett azért, hogy télen is legyenek programok a déli parton és megértsék a turisták: a Balaton télen-nyáron menő. Év végével leköszön ügyvezetői pozíciójáról, de továbbra is a tó turizmusáért dolgozik – írja a sonline.hu.

 

– Jó időszak volt ez, nagyon élveztem, mert megmutattuk, hogy igenis van igény a szezonon kívüli Balatonra és télen is lehet vendégeket hívni a tóhoz – mondta Tóth Balázs. – Ugyanakkor sajnos azt is megmutatta, hogy nagyon nehéz hinni az összefogásban, sokszor ellenszélben dolgozik az ember, ami önerőből borzasztó nehéz.

Tóth Balázs szeretne a jövőben is a tó turizmusáért és Balatonlelléért tenni. – Lellén maradok, turizmussal foglalkozom ezután is, csak a lendületből visszaveszek – tette hozzá. A felröppent pletykát, mely szerint indulna a polgármesteri székért, határozottan cáfolta. – Nem vagyok politikus alkat, nem lennék erre a feladatra alkalmas – mondta. – Szókimondó ember vagyok, ami a szívemen az a számon. Még képviselőnek sem lennék jó, noha az nem titok – erről többekkel beszélgettünk már, –, hogy valamilyen bizottsági vagy egyéb turisztikai szerepet vállalnék a következő időszakban.

Tóth Balázs szerint egy új program koncepciója van kialakulóban, ám erről egyelőre sokat nem árult el, csupán annyit tudni róla, ezzel is az a cél, hogy a tó ne csak nyáron vonzzon turistákat. – A szezonalitást és a berögzült dolgokat nehéz levetkőzni – hívta fel a figyelmet a leköszönő ügyvezető. – Sajnos ütközünk falakba, pedig próbáljuk meg­győzni a döntéshozókat, hogy ez nem csak a mi hasznunkra válna, hanem mindenkiére. Nem könnyű télen is életben tartani a partot, hiszen úgy kell felépíteni az üzleti modellt, hogy a nyár eltartsa a telet is. Ezt épeszű vállalkozó nem csinálja, ha visszamehetnék az időben én is elgondolkodnék, hogy ezt ilyen lendülettel csinálnám-e. Máshogy viszont nem megy, mert ha nem adunk éves munkát a dolgozóknak, nem is fognak eljönni dolgozni. Ha viszont éves munkát adunk, akkor nyitva is kell lenni, hogy legyen bevétel.

A lap megtudta azt is, hogy a balatonlellei műjégpálya idén nem nyit ki és a delikátüzlet sorsa is kétséges egyelőre.

A teljes cikk itt elolvasható.