Legnagyobb kihívásához érkezett a Veszprémi Állatkert új nagymacska és háziállat kifutójának építése (magyarepitok.hu)

Újabb jelentős szakaszához érkezett a veszprémi térség egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciójának fejlesztése: egy rövidebb téli szünetet követően, január elején tovább folytatódtak a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark bővítésének munkálatai, amely során a szakemberek megkezdték a projekt egyik legnagyobb kihívásának számító, kifutókat lefedő hálók és azok tartószerkezetének helyszíni kivitelezését.

A mintegy ötmilliárd forintos fejlesztés keretében 2021. október elején kezdődött meg az állatkert legújabb fejlesztése. A projekt során egy egybefüggő hálóval, vizes látványelemekkel és gyalogos híddal ellátott új nagymacska kifutót és háziállat bemutató részleget alakítanak ki, mely várhatóan 2023 közepére nyílik meg a látogatók előtt.

A 3 hektárnyi területen zajló fejlesztés során az akadálymentesen látogatható nagymacska kifutón tigris, hiúz és hópárduc kap majd helyet, melynek kifutója egy a talajszint és a lombkoronaszint között haladó, többszintes sétaúton lesz megközelíthető,
a háziállatbemutató részleg pedig három nagy istállót, egy kocsiszínt és egy beállót alakítanak ki, ahol a látogatók közvetlen közelről tekinthetik majd meg a legkülönfélébb állatokat, köztük sertést, baromfit, tehenet.

A cikk folytatása itt elolvasható.