Legendás velős pirítós a Hatlépcsősben Balatonfüreden (szeretlekmagyarorszag.hu)

Sok minden változott a Hatlépcsős nevű étteremben Balatonfüreden az évek alatt, de vajon a velős pirítós ugyanolyan maradt?  A szeretlekmagyarorszag.hu utánajárt. 

Ha valaki érdeklődik a velőkultúra iránt, biztosan hallott már róla, hogy a Balatonon nagy hagyománya van a dolognak. Az északi parton két legendás helyet emlegetnek, ha szóba kerül a téma: az egyik Gyulakeszin található, a másik pedig Balatonfüreden a Muskátli borozó, vagy más néven Hatlépcsős.

A Hatlépcsősről voltak emlékeim, de már igencsak megkoptak, így mikor egy téli, balatoni hétvégén a környéken kószáltunk, egyik este Füred felé vettük az irányt. Január 20, hétfő. Sejthetitek, hogy mekkora nyüzsgés van a környéken…semekkora. A Hatlépcsősben mégis majdnem teljes teltház van, és minimum minden második ember velős pirítóst (is) kér. Ez itt nemhogy alap, de szinte már vallás. Pedig a Hatlépcsős rendesen átalakult az elmúlt években. A korábbi üzletvezető, a szintén legendás Valika átadta a stafétabotot, és ez nyilván változásokat is hozott magával. Bár személyének hiánya biztos sokakat elszomorít, nézzük a dolgok jó oldalát: felélénkült a Facebook-kommunikáció, ahol minden héten megosztják a friss, ebédmenü ajánlataikat is, és lett egy helyes dizájn, valamint új étlap. – írja az online újság munkatársa.

2019-ben benevezték a velőst a European Street Food Awards hazai válogatójára, és a magyaros kategóriában győzelmet is arattak. Ráadásul tavaly óta a balatonfüredi Városi Értéktárba is bekerült a pirítós.

További részletek a velős pirítósról és a helyről itt.