Lefáraszthatatlan gyerekkel is szuper program a veszprémi állatkert (likebalaton.hu)

A veszprémi állatkert hazánk egyik legszebb és legváltozatosabb állatkertje. Ide mindenképpen el kell jönnöd a gyerekekkel! Élvezni fogjátok, a szülőknek pedig ráadás, hogy a srácok a nagy túra után aludni fognak délután, mint a bunda – írja a likebalaton.hu


Az 1958-ban alapított park névadója Kittenberger Kálmán, a híres Afrika-kutató, aki rengeteg egzotikus állatot hozott Magyarországra, megalapozva ezzel számos vadaspark gyűjteményét.

A veszprémi állatkert több mint 100 különböző állatfajnak ad otthont, az emlősöktől kezdve a madarakon át egészen a hüllőkig. A látogatók testközelből csodálhatják meg az olyan népszerű állatokat, mint a tevék, a zsiráfok, a csimpánzok… vagy éppen a kecskéék és a házinyulak. Emellett számos ritkaságot is felvonultat a park, például ázsiai elefántokat és vörös pandákat.

A vadasparkban számos érdekes programot is kínálnak egész évben. Nagy sikere van az állatok zártkörű etetéseinek, ahol a gondozók érdekes történeteket mesélnek a lakókról. Nyaranta pedig éjszakai szafarikat is tartanak, ahol zseblámpák fényénél lehet felfedezni az állatok esti életét.

A park kiemelt figyelmet fordít a természetvédelemre és az állatjólétre. Számos fajmegőrzési programban vesznek részt, segítve a veszélyeztetett állatok szaporítását és visszatelepítését. Az állatkertet folyamatosan fejlesztik és korszerűsítik, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák az állatok számára.

A veszprémi állatkert tökéletes úti cél egy tartalmas családi programhoz. Felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk, miközben közelebb kerülhetünk a természethez és annak lakóihoz. Érdemes egy egész napot rászánni a alapos felfedezésére, hogy minden szegletét bejárhassuk ennek a mesés állatbirodalomnak.

A Fejes-völgyben található a gyermekek legnagyobb kedvence, az egyedileg tervezett és kivitelezett Kölyökdzsungel játszóház és terrárium, ahol a kalandra vágyó lurkók kedvükre kúszhatnak, mászhatnak, kipróbálhatják a Lajhár-utat, bemászhatnak egy állatszállító ládába, de megpihenhetnek a papagáj-klubban is, vagy onnan egy fedett csúszdán le is csúszhatnak.

A játszóteret terráriumok szegélyezik, ahol üvegfalakon keresztül nézhetik meg a látogatók a különleges hüllőket.

A cikk folytatása itt található.