Lebontották a tapolcai tojásparkot (likebalaton.hu)

Többórás munkával bontották le kicsik és nagyok a Hősök terén a tojásparkot, amelyet minden eddiginél több dekoráció díszített idén. 

A dunántúli viszonylatban is egyedülálló, látványos park csodájára jártak az elmúlt hetekben az ország minden pontjáról. Sok vendég eleve a másfél, két méter magas, száz kilogrammos óriási tojások látványáért utazott Tapolcára a tavaszi szünetben – írja a likebalaton.hu.

A hagyományok szerint a Batsányi Táncegyüttes fiatal tagjai zöldágjárást mutattak be, és dunántúli gyermekjátékokból adtak elő egy csokorra valót, most először népviseletben. A 26, általános iskolás korú táncos így búcsúzott az ünneptől, majd ők is segítettek a civil csoportok tagjainak leszedni a több ezer tojást a fáról és a tojáslugasról. Varjas Judit helyi képzőművész alkotásait, az óriás tojásokat és a tojástartókból felfűzött lugast is elszállították a helyszínről. Az alkotó szerint a jövő évi kiállításig némi javításra szorulnak majd az óriási tojások, mivel sok kíváncsi kéz tapogatta, kopogtatta azokat, kisebb-nagyobb sérüléseket okozva a felületükön.