Látogatási és kijárási tilalom a kanizsai idősotthonban (kanizsaujsag.hu)

Látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézményben. A korlátozás augusztus 27-én kezdődik és a jelenlegi ismeretek szerint harminc napig lesz érvényben- a Kanizsai TV beszámolója szerint.

 

A látogatás szigorítását és a látogatási tilalom elrendelését egyebek mellett az indokolja, hogy a tanévnyitó ünnepségek miatt már augusztus végén, a szeptemberi iskolakezdéssel pedig a tanév egész időtartama alatt nő a kontaktusok száma, így könnyen fertőzési láncok alakulhatnak ki. Egyébként az ország több idősotthonában már a hosszú hétvége előtt látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el.

– A tegnapi napon egy rendkívüli társulási ülést hívtam össze, ma tizenegy órára. Ezt az egy napirendi pontot tárgyaltuk, augusztus 27-ével a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény idősek otthonában látogatási tilalmat, illetve kijárási korlátozást rendeltünk el, harminc napra. Ez a harminc nap egy olyan intervallum, amikor már valószínűleg látni fogjuk, hogy milyen gócpontok alakulhatnak ki az országban, milyen kockázati tényezőkkel kell számolnunk – mondta el Schauta Marcell, a Nagykanizsa-Surd-Zalakomár Szociális Társulásának elnöke.