Lángolt a nádas és a kerti nyesedék

Szabadtéri tüzek adtak munkát tegnap a siófoki hivatásos tűzoltóknak. Több órát töltöttek az egységek a lángok megfékezésével – a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint.

 

Focipályányi területen ég a nádas az enyingi halastónál – így érkezett a jelzés hétfő délelőtt a műveletirányítási központba. A siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezésekor kis területen lángolt a növényzet, azonban mintegy 5-6 hektár már leégett. A tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel fojtották el a lángokat. Az eset során a tó körüli stégek nem károsodtak.

Két órával később Siófok, Május 1. utcája végén zöldhulladék kapott lángra. A gyümölcsös mellett tizenöt méter szélességben és körülbelül kétszáz méter hosszan felhalmozott faágak tüzét több vízsugárral oltották a város hivatásos tűzoltói. Az egységek munkáját egy munkagép is segítette, amely szétterítette az 500 köbméternyi nyesedéket. A tűzoltók dolgát nagyban nehezítette az erős szél. Mintegy három órás küzdelemmel sikerült teljesen eloltani az izzó, parázsló részeket.