Lángeszű gyerekek vetélkedtek az FGSZ Zrt.-nél

 

Ragyogóan szerepeltek a Balaton-partiak a Lángész kerestetik! vetélkedő döntőjében. ahol összesen 1 150 000 forintot gyűjtöttek iskoláiknak. A siófoki székhelyű FGSz Zrt. hetedik alkalommal rendezte meg a versenyt, melyen a három siófoki általános iskola nyolcadikosai mellett Gellénházáról, Vecsésről, Hajdúszoboszlóról és Kecskemétről érkeztek diákok.

A verseny trófeáját, az intézmény alapítványának járó 600.000 Ft-ot és az 50.000 Ft-os egyéni Media Markt utalványokat a Vak Bottyán János Általános Iskola GÁZEMBEREK csapata nyerte, a Siófoki Széchenyi István Általános Iskola diákjai az 5., a Beszédes iskola tanulói pedig a 8. helyet szerezték meg.

Országszerte tizennyolc iskola, a meghívottak negyede vett részt az FGSZ Földgázszállító Zrt. VII. Lángész kerestetik! vetélkedőjén, ahol nyolcadikos diákokból álló háromfős csapatok mérhették össze tudásukat többek között elsősorban matematikából, fizikából, földrajzból,  valamint a versenyre való felkészülés során a földgázról, és az FGSZ-ről tanult ismeretekből.  A verseny célja a természettudományok népszerűsítése és a cég tevékenységének megismertetése mellett a pályaorientáció segítése volt az FGSZ működési területén található oktatási intézményekből nevezett csapatok tanulói számára.

A siófoki és vecsési elődöntők összesített eredményei alapján három siófoki, három hajdúszoboszlói, két kecskeméti, a gellénházi, és egy miskolci iskola csapata jutott be a döntőbe, amelyet a vállalat székházában rendeztek 2017. április 6-án. A fiatalok ezúttal is rengeteg olyan új ismerettel gazdagodtak a felkészülés során, amelyeket az iskolában nem sajátíthattak volna el, elsősorban a szénhidrogéniparral, a földgáz termelésével, szállításával és felhasználásával, valamint az FGSZ Zrt. múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatosan. Teljesítményüket az FGSZ munkatársaiból álló szakmai zsűri értékelte.

A délutáni ünnepélyes díjátadón az elért helyezés szerint gazdára talált a 3.300.000 Ft-nyi pénznyeremény, amivel az iskolák gazdagodtak, valamint az értékes utalványok, amelyekkel a diákokat jutalmazták. A cég a csapatvezető tanárok munkáját is megköszönte.

A VII. Lángész kerestetik! vetélkedő 3. helyezését 81 ponttal a hajdúszoboszlói Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola NYOMJUK A GÁZT! csapata érdemelte ki, 450.000 Ft-ot nyertek iskolájuknak, egyéni nyereményük pedig egy-egy 20.000 Ft-os, élményekre beváltható Meglepkék ajándékutalvány volt. A második helyezett 500.000 Ft-os pénznyereménnyel és egy-egy 30.000 Ft értékű Decathlon ajándékutalvánnyal a Dr. Papp Simon Általános Iskola GÁZENGÚZOK csapata lett  Gellénházáról 83 ponttal, az elsőségért járó trófeát pedig az iskolájának, a Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek  600.000 Ft-os pénzösszeget elnyert GÁZEMBEREK csapat vihette haza, melynek tagjai egy-egy 50.000 Ft-os Media Markt utalvánnyal gazdagodtak.

A vetélkedő eseményei megtekinthetők a verseny honlapján.