Lakossági adatgyűjtést tart a KSH Siófokon és Balatonvilágoson (siofok.hu)

A siófoki önkormányzat a honlapján arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez Siófokon és Balatonvilágoson. A válaszadás online és telefonon keresztül is lehetséges.

Siófokon az alábbi témakörök alapján végzik az adatfelvételeket:

Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű
A lakosság utazási szokásai – 2021. április, július, október, 2022. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú
Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2021. április-június
Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés – 2021. április-május

.

Balatonvilágoson pedig az alábbiak alapján:

Felmérés a Háztarások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2021. április-június

 

A KSH tájékoztatója az adatgyűjtésről:

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel adatszolgáltatóinknak felajánljuk a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérjük, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adunk további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.