Kulturális világutazásra hív a Babel Sound Balatonbogláron

A nemzetközi kulturális színtér izgalmas szereplőit sorakoztatja fel Balatonbogláron a Babel Sound július 19-24. között. A zene határokon átívelő változatosságát színes csokorban bemutató fesztivál – túllépve a műfaj határain –, a tánc és a színház varázslatos világát is megidézi, kulináris élményeket is ígérve.

A fesztiválbelépő nyolc helyszínre szól: strand, zenepavilon, csavargőzös műemlékhajó, kápolna melletti mini amfiteátrum, várdomb és a fesztivál csomópontja, a Babel Camp. A hazai kedvencek – Kerekes Band, Holdviola, Firkin, Meszecsinka…  – mellett 20 országból érkezik különleges muzsikákat játszó formáció. Olasz, spanyol, portugál, holland, angol, amerikai, bolgár, szerb, cseh, lengyel, görög, máltai, chilei, izraeli, szenegáli, egyiptomi indonéz és indiai együttesek, előadók lépnek fel a héten.

A táncházakban afrikai, latin, cigány, indonéz, indiai, görög tánclépéseket tanulhatnak az érdeklődők. A hangszerbemutatók után a mesterek megmutatják, hogyan is kell megszólaltatni azokat a különleges hangszereket, amelyekkel találkozhat a közönség; fúvósokat, mint például a didgeridoo, a ney; ütősöket, mint a darbuka, djembe, tabla; és húrosokat, mint a szitár. Annak, akinek profin megy a zenélés, beülhet egy mesterkurzusra is.
Nem mindennapi gasztrokalandokat is nyújt a rendezvény, hiszen itt a zenészek nemcsak muzsikálnak, hanem főznek is.
A Babel Sound gondol a kicsikre is; minden délután gyermekelőadást mutat be az Évkerék Társulat a Várdombon.
A Kultkikötő Színpadon esténként zenés színházi műsor színesíti a programot: Szalóki Ági és a Cabaret Medrano börleszk világot teremt, Fullajtár Andrea Marlene Dietrich dalokat ad elő, Mahasti és hastáncos csapata egy keleti mesébe repít minket, Pere Martínez pedig egy fantasztikus flamenco show-hoz adja hozzá lelket borzoló énekhangját.

(12:41)