Kulturális Örökség Napjai – programok a keszthelyi Balatoni Múzeumban

Az idei évben is csatlakozott a keszthelyi Balatoni Múzeum a Kulturális Örökség Napjaihoz. Szeptember 21-22 között számos érdekes programmal, előadással, valamint ingyenes tárlatlátogatással várják az érdeklődőket a Balaton parti városba. 

Idén is számos programmal készül a hétvégi Kulturális Örökség Napjaira a Balatoni Múzeum. Az érdeklődők szombaton és vasárnap is  tárlatlátogatáson vehetnék részt a Castrum Virtuale – Időutazás a fenékpusztai római erődben című kiállításhoz kapcsolódóan. A 2019. szeptember 14-én nyílt tárlat a Fenékpusztán 2006 óta folyó új kutatásokra épít. Fenékpuszta mind a mai napig javarészt beépítetlen területe kiváló lehetőséget nyújt a régészeti emlékek sokoldalú bemutatására. A kiállítás egyrészt az erőd hajdani védrendszerét és épületeit varázsolja újjá modern digitális módszerekkel 3D-rekonstrukciók formájában; másfelől pedig egy régészeti park megvalósítására közvetít időszerű koncepciókat.

A tárlatvezetésen túl szombaton játszóházat rendeznek a gyerekeknek Kockajátszóház – Építs fel legóból egy római erődöt címmel, vasárnap pedig a Keszthelyi Városvédő Egyesület előadásait láthatja a közönség.

2019. szeptember 21-én, múzeumi nyitvatartási időben a „Castrum Virtuale – Időutazás a fenékpusztai római erődben” című kiállítás INGYENESEN megtekinthető – olvasható a Balatoni Múzeum közleményében.