Kultkikötő decemberben is

Ingyenes programokkal készül a Kultkikötő decemberben. Badacsonyban zenei programot, Balatonbogláron filmeket kínálnak a szervezők az év utolsó hónapjában.

Az adventi Gasztro Piknik badacsonyi állomásán Kovács Gábor muzsikus hétköznapi tárgyakat változtat hangszerekké a FrissTeraszon december 8-án, szombaton 13:00 órakor. A műsorban klasszikus gyermekdalok csendülnek fel hagyományőrző hangszereléssel. Az előadás különlegessége a hangszerbemutató, melyben a gyerekek közreműködésével a legkülönfélébb használati tárgyak válnak varázslatos módon hangszerekké…
A Kultkikötő Filmklub Svájcba és Kanadába kalauzol bennünket két hétköznapi család nem hétköznapi történetén keresztül.

Nővér
December 5. szerda – 19:00
Svájc, luxus síparadicsom, szikrázó napsütés. A 12 éves Simon az ipari városrészben él munkanélküli nővérével. A kissrác mindennap felmegy a fényűző sí-világba, hogy a gazdag turistáktól sífelszerelést lopjon. Amikor egy minden hájjal megkent vendégmunkás partnerévé válik ebben, a felvonón tett utazásai beláthatatlanul veszélyessé válnak.

Barbárok a kapuk előtt

December 19. szerda – 19:00
Kórházba kerül az ötvenes évei elején járó Rémy. Volt felesége, Louise, arra kéri a Londonban élő fiukat, jöjjön haza a haldokló apját meglátogatni. Sébastien húzódozik, hisz hosszú évek óta nem volt apjával kapcsolata. Végül mégis Montrealba repül, majd minden követ megmozgat, hogy könnyítsen a Rémy szenvedésein.