Különleges kutya sétált Balatonfüreden (veol.hu)

Már távolról lenyűgöző látványt nyújtott a gyönyörű négylábú, aki méretét tekintve inkább egy pónilóhoz hasonlított, mintsem kutyához – írja a veol.hu.

Forrás: családi


Méltóságteljesen sétált egy fiatal párral Balatonfüreden, a Tagore sétányon, ahol mindenki megcsodálta a különleges ebet. Egyik gazdája büszkén mondta, mindig ilyen kutyát szeretett volna, neki az alaszkai malamut a kedvenc fajtája, ezért választotta őt, aki a Nanook nevet kapta. Nem véletlen a névválasztás, ugyanis ennek a ritka fajtának eszkimó szánhúzó kutyák voltak az ősei, így a neve is eszkimó szóból ered. Eredeti jelentése jegesmedve, de azt is jelenti, hogy barát, figyelmes, vidám.

Nanook gazdái, akik Ausztriában, a hegyekben élnek azt mondták, a kutyára valamennyi kifejezés jellemző, végtelenül kedves, barátságos, alkalmazkodó, együtt él velük a lakásban, és családtagként tekintenek rá. A különleges élményt fokozta a lenyűgöző sétány, illetve a négylábú mögött elhúzódó páratlan szépségű horizont, a Balaton, ami ezúttal zöld színben pompázott, a tó körül nyújtózkodó part sötét kontúrja, a part menti aranyszínű nádas, az égen fehérben, kékben úszó felhők, mindez olyan látványt nyújtott, mintha egy csodás festményre tekintene az ember.