Különleges feltételekkel tartják meg az októberi Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt (likebalaton.hu)

Élő videós tájékoztatót tartottak a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny szervezői. A világ leghosszabb pontyfogó versenyének szabályzatában és programjában a járvány miatt több változás is lesz, valamint várhatóan 10-12 új horgászhelyszínnel bővül a pálya.  


A 2020. október 1-10. között rendezendő VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen 111+1 csapat vesz részt. A megmérettetés a Balaton 60 ezer hektárnyi területén zajlik majd, a csapatokra 187 óra nonstop horgászat vár. Közel 450 versenyző ül a pecabotok mellett. 120 km-es területen, körben a Balaton partján tábort vernek, éjjel-nappal horgásznak, és természetesen a kifogott példányokat a mérlegelés után szakszerűen visszaengedik a tóba.

Az esemény érdekessége, hogy idén 8 darab 8 kg feletti pontyot kell fogni a versenybe kerülésért.

Szamosi Attila és Pupos Norbert főszervezők a verseny központjának helyet adó Révfülöpről bejelentkezve adtak hírt arról, hogy milyen változások várhatóak a koronavírus-járvány miatt az idei rendezvény során.

Az egyik legfontosabb, hogy az esemény úgynevezett nulladik napjára (október 1.) tervezett közös vacsora elmarad. Akik esetleg már ezen a napon érkeznének, azok számára egy információs pontot alakítanak ki, ahol lehetőségük lesz leadni a papírokat és kérdéseket feltenni.

Október 2-án, pénteken 9 órakor kezdődik a megnyitó, amit a lehető legrövidebben szeretnének lebonyolítani és már ekkor kisorsolják a horgászhelyeket. Csapatonként 1 fő lehet jelen a sorsoláson, a többiek a területen kívül várakozhatnak a védőtávolságok betartásával, és a facebook élővideó segítségével követhetik az eseményeket.

A sorsolás menete úgy változik, hogy az első csapat nevét a szervezőség sorsolja ki. A csapat kapitánya kihúzza a helyét, ahol versenyezni fog, majd kisorsolja a következő csapat nevét, és így tovább.

Fontos, hogy látogatók nem mehetnek be a csapatok számára kijelölt horgászhelyekre, idegen nem tartózkodhat a kordonokon belül.

A cikk folytatása itt elolvasható.