Közösségi fórumot tartottak Sümegen (veol.hu)

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ beszámolójával indult és építő jellegű beszélgetéssel folytatódott az intézmény által megrendezett közösségi fórum a napokban Sümegen. Oszkai Réka intézményvezető átfogó képet adott az idei programokról, köztük kiemelten az új rendezvényekről. 

 

Számos új programot valósítottunk meg idén, melyeket jövőre is szeretnénk megszervezni.  Ilyen közösségi rendezvény volt a farsangi időszakban szervezett télűző, majd elindítottuk az „Inspiráló nők” sorozatot. Szerveztünk zöldágjárást, dúdolót és táncházat, utcaszínházat, vallási, filozófiai programokat és halloween idején kézműves-foglalkozást. Ringatóra is betérhettek hozzánk anyukák babáikkal, és több alkalommal biztosítottunk helyet véradásnak – mondta Oszkai Réka a veol.hu tudósítása szerint.

Szó esett az idei sikeres pályázatokról és arról is, hogy milyen támogatásokat nyert a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ 2024-re. – Nagyon örülünk, hogy izgalmas szakmai projektek állnak előttünk a jövő évben. Hungarikumprogramunk kapcsán folytatjuk az értékgyűjtést és közösségi vetélkedőt is szervezünk. Az NKA Közművelődés Kollégiuma támogatja a szakmai kapcsolatépítésünket, segítségükkel hálózatépítésről szóló konferenciát szervezünk márciusban. Emellett a Csoóri Sándor Alap segítségével folytathatjuk a  néptánchagyományok ápolását – tette hozzá.

A közeledő adventi programok is terítékre kerültek a fórumon. Egyetértettek a jelenlévők, hogy a karácsonyi várakozás egy szép közösségi élmény legyen mindenki számára.

Ami a 2024-es évet illeti, több évfordulóra is készülnek az intézmény munkatársai. Január 6-án ünneplik Sümeg Város Napját, ami ezúttal kerek évfordulóhoz ért, ugyanis a barokk kisváros negyvenéves lesz. Másik jeles ünnepük jövőre Franz Anton Maulbertsch születésének 300 éves évfordulója. Az ő híres freskói láthatók a plébániatemplomban. A közösségi beszélgetés meghatározó részét képezte a 2024-es rendezvénynaptár tervezése, amelynél az online igényfelmérés eredményeit is figyelembe vették. Oszkai Réka – mint azt külön kiemelte – mindig is lényegesnek tartotta, hogy a lakosság aktívan kapcsolódjon be a tervezési folyamatokba, hiszen ekkor van lehetőség a véleményük, igényeik közléséhez, amelyek aztán tovább vihetők a gyakorlati megvalósítás fázisába.