Középpontban a Balaton a Budapest Borfesztiválon (hirado.hu)

2018. szeptember 6–9. között huszonhetedik alkalommal rendezik meg a Budapest Borfesztivált a Budavári Palota teraszain. A program középpontjába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül.

A főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló budai Várban várja a rendezvény a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat. A főváros csodás panorámájában gyönyörködve kóstolhatják meg mintegy 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát a látogatók, köztük számos balatoniét is.

A bor és kultúra találkozásának legnagyobb ünnepén a színvonalas szakmai programokat idén a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálata teszi még izgalmasabbá: számos népszerű előadó és fiatal tehetség teszik felejthetetlenné az indián nyár első napjait.

A „Balaton MOST” program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

Újdonság a borfesztiválon a Vinometer online borkóstoló alkalmazása által kínált program. A Vinometer szakértői különböző tematikus kóstoló útvonalakat állítanak össze. A játékban résztvevők minden állomáson megkóstolnak egy-egy bort, melyeket a Vinometer alkalmazás segítségével értékelnek. A nap végén a legjobbra értékelt borok közül egy-egy palack kisorsolásra kerül.