Köszönetet mondott Balatonfüred (veol.hu)

Ünnepségen köszönték meg embereknek a koronavírus elleni munkát, illetve a támogatást Balatonfüreden. Bóka István polgármester azt mondta, eleinte sokan nem gondolták, hogy Magyarországra is elérkezhet a vírus, de sajnos megtörtént, és szerinte sokat lehetett okulni azokból a tapasztalatokból, ami például Olaszországban, Franciaországban történt.

“Köszönetet érdemelnek azok, akik önzetlen támogatást és segítséget adtak az elmúlt hetekben, egy ismeretlen helyzetben, a koronavírus járvány idején, fogalmazott Hári Lenke alpolgármester, aki külön súlyt helyezett a civil összefogásra, ami hozzájárult ahhoz, hogy Balatonfüred eredményesen tudta kezelni a védekezést.”

– idézi Bóka Istvánt, Balatonfüred polgármesterét a veol.hu. A városvezető kifejtette: elmondható, hogy eredményesen kezelte a vírust az egész ország, illetve a települések, így Balatonfüred is, és más országokhoz képest sokkal jobb volt a helyzet. Folyamatosan követték a kormány, illetve az operatív törzs javaslatait. Ez Magyarország sikere, fogalmazott. Bóka István, majd megjegyezte, Balatonfüred jó helyzetből indíthatta újra a gazdaságát, és noha nem lesz olyan évük, mint akár tavaly, de reményei szerint a második félév már jó eredményeket hozhat.

Rámutatott, nagyon sokan dolgoztak azért a városban is, hogy leküzdjék a vírust, és eredményes legyen a védekezés, köztük az önkormányzati intézmények. Kiemelte a szociális alapszolgáltató központot, a rendelőintézetet, a szívkórházat, az iskolákat, óvodákat, a polgármesteri-, és járási hivatalt, a rendőrséget, a mentőszolgálatot, a településüzemeltetési társaságot, valamint az önkéntesek, a civilek, sok magánszemély, és a sportolók munkáját. A vállalkozók között volt arra példa, hogy egyikük mintegy 10 millió forinttal támogatta a védekezést. Sokat segített a helyi média is, mely naprakészen tájékoztatta a lakosságot a teendőkről.