Köszönet és adományok a fehér bot napján Tapolcán (tapolcaimedia.hu)

A Vakok- és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének Tapolca Kistérségi Csoportjának vezetősége összehívta a tagtársakat, hogy a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében együtt ünnepeljék meg a fehér bot-, és az idősek napját. Az eseményre meghívták az érdekvédelmi szervezet megyei elnökét, Csehné Huszics Mártát, Dobó Zoltán polgármestert és Szabó Richárd optikust, üzlettulajdonost is – írja a tapolcaimedia.hu.

A mindennapi problémák átbeszélése, a látássérültek életvitelét segítő hasznos információk cseréjén kívül a rendezvény arra is alkalmat adott, hogy megköszönjék a Kazinczy általános iskola pedagógusainak és tanulóinak az egyesület programjain való részvételt, a gyerekek rendszeres kulturális közreműködését.

A tagtársakat és a vendégeket Gábor Istvánné, a csoport helyi elnöke köszöntötte, majd a kazinczys diákok és felkészítőik kedves dalos-verses műsorát követően Dobó Zoltán polgármester biztosította az egyesület vezetőségét és tagságát a város önkormányzatának odafigyeléséről és további támogatásáról.

Hasonlóan a város gesztusához, Szabó Richárd tapolcai optikus, üzlettulajdonos is bejelentette, hogy az egyesület tagjai által fizetett egész évi tagsági díjjal megegyező összeggel támogatja a látássérültek helyi csoportját. Csehné Huszics Márta megyei elnök Fehér bot napi köszöntőjét követően Gábor Istvánnéval közösen kitüntetéssel és egy látássérült szerzők által írt könyvvel köszönték meg Horváth Csabánénak, a Kazinczy iskola pedagógusának, illetve az iskola tanulóinak rendszeres kulturális közreműködését, a különböző ünnepekhez,összejöveteleikhez kötődő szép és mindig megható műsorait.

(A nemzetközi fehér bot napjának /október 15./ célja, hogy felhívja a figyelmet a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, társadalmi beilleszkedésük segítésére figyelmeztet)