Kórus alakult Vonyarcvashegyen (zaol.hu)

Énekkar alakult a faluban, a társaság szerda délután gyűlt össze először a művelődési házban. Az intézménynek új igazgatója van, akinek a kórus megalakítása az egyik terve volt.

Közel harmincan gyűltek össze nők és férfiak a települési énekkar első összejövetelére, és csakhamar fel is csendültek az első dalok. A kórus alakításának igényét a helyi nyugdíjasklub tagjai is megfogalmazták, de a Bujtorné Nagy Judit énektanár által vezetett csoport nemcsak aranykorúakat vár, hanem életkortól függetlenül minden dalos kedvű helybélit.

– Egyrészt az idő kellemes eltöltése a cél, másrészt egy jó kórus képviselheti a települést különböző rendezvényeken – mondta a zaol.hu-nak Farkas Tibor, a művelődési ház igazgatója, aki a tavaly év végén nyugdíjba vonult Illésné Major Juliannát váltotta az intézmény élén. Az új vezető korábban Nagykanizsán, Zalakaroson és a fővárosban is dolgozott vezetőként a kulturális életben.

Vonyarcvashegyen pedig a hagyományos programok (mint nyáron többek közt a sör- és bor-, valamint a keszegfesztivál) mellett új ötleteket is szeretne megvalósítani.

– Sokan, de főleg az idősebb korosztályból szeretnek járni a művelődési házba és a könyvtárba – mondta Farkas Tibor. – Az egyik fő cél, hogy megpróbáljuk a fiatalabb korosztályt és a középkorúakat bevonzani: koncertre, színházi előadásra, vagy alakuló új közösségekbe. Egy helyi pszichológus kezdeményezésére szülőklubot próbálunk létrehozni, ahol gyerekekkel kapcsolatos vagy a családban felmerülő más problémákat dolgoznánk fel.

Az új vezető tervezi, hogy a művelődési ház és a könyvtár nyitvatartását úgy igazítják, hogy munka után is be tudjanak térni ide az emberek, ősztől pedig ismeretterjesztő előadássorozatot indítanának. A Kultúrházak éjjel-nappal program keretében pénteken délelőtt a diákoknak, 18 órakor pedig a felnőtteknek mutatja be a Csavar Színház (Gál Tamás felvidéki színész és Mester László) Csokonai Dorottyáját. Szombaton 15 és 18 óra között zenés családi játszóház lesz, 19 órakor a Balaton Art Alkotóközösség nyílt napja, 20 órakor pedig táncos latin party kezdődik.