Korszerűsítik a közvilágítást Balatonalmádiban (veol.hu)

Hiánypótló közvilágítás-fejlesztés kezdődik idén Balatonalmádiban azzal, hogy energiatakarékos LED-re cserélik az elavult lámpákat – közölte Fabó Péter polgármester.

A polgármester kezdeményezésére a város településfejlesztési osztálya tervezést érintő ajánlattételi felhívást tett közzé, melynek beadási határideje január 23-án véget ért – írja a veol.hu.  Fabó Péter az előzményekről kiemelte, a városban lévő lámpatestek zöme korszerűtlen és túl sokat fogyaszt. A jelenlegi gazdasági helyzetben, az energiaárak emelkedése miatt és a fenntarthatóság érdekében is fontosnak tartom a korszerűsítést, a LED-es lámpákra való cserét – fogalmazott.

Elmondta továbbá, a közvilágítás-fejlesztés több ütemben valósul meg, a meglévő pályázati forrásoktól és önerőtől függően. A közvilágítás-fejlesztés első ütemének kivitelezése várhatóan 2023 második felében kezdődhet meg a legnagyobb fogyasztási helyeken. – A világítás minőségének megtartásával a jelenlegi kiadások felére szeretnénk csökkenteni a város közvilágítási költségeit – hangsúlyozta Fabó Péter.