Koronavírus: változások a balatoni hajózásban – módosul a menetrend csúszik a szezonnyitó

Módosul a menetrend és kizárólag gépjárművel lehet utazni a Szántód – Tihany kompjáraton – közölte a Balatoni Hajózási Zrt.  A társaság továbbá tudatja, elmarad a hivatalos szezonnyitó az első hajó fogadásával és áprilisban is szünetelnek a személyszállítási szolgáltatások. 

A Balatoni Hajózási Zrt. honlapján megjelent tájékoztatás szerint a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a BAHART 2020.03.24-től az alábbi átmeneti utazási feltételekkel biztosítja a szolgáltatást a rendelkezések visszavonásáig:

  • Az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzített információkhoz képest módosul az aktuális menetrend és napi üzemelési időszak: Szántódrév kikötőből az első járat 7.00 órakor, az utolsó járat 19.00 órakor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden egész órakor.
    Tihanyrév kikötőből az első járat 7.15 perckor, az utolsó járat 19.15 perckor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden óra 15 perckor.
  • A szolgáltatás kizárólag gépjárművel történő utazás során vehető igénybe, gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat Társaságunk átmenetileg nem szállít.
  • Az utasasok a jegyváltás és utazás ideje alatt – esetleges vészhelyzettől eltekintve – a gépjárműből NEM szállhatnak ki.
    Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából.
    Továbbra is kérjük, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

A társaság emellett tudatja: a koronavírus járvány következtében kialakult egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a hagyományos húsvéti hajózási szezonindulás a Balatonon elmarad, április hónapban a személyhajózási szolgáltatások szünetelnek.