Koronavírus: újabb korlátozást vezetett be Tihany

A hétvégi tapasztalatok alapján Tihany Önkormányzata újabb szigorítást vezet be. A polgármester emellett az kéri a látogatóktól: a veszélyhelyzet végéig maradjanak otthon, hogy utána minél hamarabb jöhessenek a településre.

A koronavírus járvány terjedésével az ország minden polgárának jelentősen megnőtt a felelőssége. Magával, családjával, de a tágabb környezetével szemben is. A közös felelősségvállalás által talán kisebb veszteséggel jutunk túl ezen a mindenki számára nehéz időszakon. Ilyenkor egy település vezetése elsősorban a saját lakóit szeretné megvédeni, az ő biztonságérzetüket kívánja megtartani – írja hivatalos közleményében Tósoki Imre.

Tihany polgármestere kifejti:  elmúlt időszak tapasztalata az, hogy jó idő beköszöntével Tihanyban ismét megnőtt a látogatók száma. Tömegesen érkeznek a kirándulni vágyók, elsősorban a környező településekről. A falu közkedvelt helyszíneit, a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár. A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust.

“Ezért úgy döntöttünk, hogy a település központjában lévő parkolókat április 7–től ideiglenesen lezárjuk. Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat!” – fogalmaz a polgármester.