Koronavírus: szigorú óvintézkedések Tihanyban (veol.hu)

Naponta tájékozódik és tájékoztat a világjárvánnyal kapcsolatos helyzetről az 1362 lakosú Tihanyban Tósoki Imre polgármester. A faluban 300 tulajdonos költözött most be a nyaralójába.

Pontosan számon tartjuk azokat, akik külföldről jöttek haza, és naponta tájékozódik a háziorvos és én is a helyzetükről – mondta el a veol.hu-nak Tihany polgármestere. Tósoki Imre hozzátette, 32-en éltek házi karanténban, ma már csak négyen, hatóságiban viszont nincs senki.

Az előbbieknek, ha kell, az önkormányzat segít. Tihanyban naponta kétszer fertőtlenítik a buszmegállókat. Ügyeleti rendszert működtetnek, így az önkormányzat egyik dolgozója telefonon várja az idősek hívását, akiknek önkéntesek segítenek. A helybeli lányok, asszonyok varrják a helyieknek a maszkokat, eddig 2300-at készítettek el. A körzeti megbízott és 26 önkéntese naponta segíti a közterületek ellenőrzését, osztja a maszkokat, segíti az időseket, ellenőrzi a játszótereket, az üzletek nyitva tartását.

Hétvégén is működik az önkormányzati konyha, az ételt a falugondnokság dolgozói viszik az idősekhez. Minden kültéri és lakossági eszközön ingyenes wifit működtetnek, mert a folyamatos tájékoztatást alapvetőnek tartják.