Körbeérheti a Balatont jövőre az IBCC mezőnye

Hihetetlen számokkal zárult az idei Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa  – 6247 db kifogott ponty, 51 775 kg összfogás közel hat nap alatt. Jövőre még több, 250 csapat vehet részt a megmérettetésen, amely egy héttel korábban, április 14. és 20. között  került majd megrendezésre – jelentette be Radu Morar, a verseny megálmodója a Club Tihanyban tartott záróceremónián.

Egy csapat kivételével minden résztvevő fogott halat a verseny 140 órája alatt, a szlovák Starbaits Slovakia és két cseh csapat, a Mikbaits – Parys és a CT Libun letaszíthatatlan volt a dobogóról, ők kilencen több, mint 3,5 tonnával járultak hozzá e fantasztikus végeredményhez.

15 darab 20 kg fölötti példányt fogott a mezőny. Szombaton reggel 8 órakor lett vége a versenynek. A lefújás után még érkezett két kapitális egyed, az egyik majdnem 25 kg volt, de ez már sajnos nem számított bele az eredménybe. 90 db 15 fölötti és számos 10+-os példány került matracra egy fotó erejéig.

A Mohosz elnökhelyettese Dérer István úgy fogalmazott, hogy a mögöttünk hagyott hét a világ horgászsport-történtébe írta bele magát.

A díjátadón a  Balatont egy csodának, társaságunkat remek házigazdának nevezték, megkockáztatva azt a kijelentést, hogy mostantól nem lesz a világon olyan horgász, aki ne tudná, hogy Magyarországnak egy ilyen kincse van.

A csapatok közül 29-en vehettek át díjakat és értékes nyereményeket, köztük a legtöbb halat kifogó öt csapatot, a legnagyobb halat kifogó teamet, illetve az első három szektorgyőztest, továbbá az öt legnagyobbat fogót díjazták.

Díjazott csapatok:

  1. Starbaits Slovakia – 1316.43kg
  2. Mikbaits – Parys – 1258.07kg
  3. CT Libun – 937.14kg
  4. Mikbaits SK – 930.20kg
  5. Carp Club CR II – 893.98kg

Legnagyobb kifogott hal díja:

CT Libun – 24.02

 

A MOHOSZ által felajánlott Fair Play díjat az angol  Jochym Marine / Mainline Baits csapata vehette át.

 

A versenyen készült képek ide kattintva érhetőek el