Koncert és etnográfia a Kisfaludy Galériában (balatonfured.hu)

 A Szakáll Norbert Quartet zenél 2023-05-11- én, csütörtökön a balatonfüredi Kisfaludy Galériában. A koncert előtti beszélgetés vendége ezúttal Törő Balázs néprajzkutató, a Veszprémi Lackó Dezső múzeum munkatársa lesz. A program 19 órakor kezdődik.


A Szakáll Norbert Quartet megszólalását tekintve akusztikus – kamarazenei hangulatú kompozíciókat játszik. A Quartet 2022 évben készítette el első albumát Eszter kertje címmel, melynek programját jellemzően Szakáll Norbert gitár központú saját szerzeményei alkotják.
A zenekarban régi kollégái mellett fiatal tehetségek közreműködnek.

Nyakas Krisztián basszusgitárossal már több, mint tízéves barátság és munkakapcsolat köti össze, számos formációban szerepeltek együtt.
A zongorista Oláh Krisztián jelenleg hazánk egyik legismertebb, legfoglalkoztatottabb fiatal tehetsége, aki saját formációin kívül számos kis és nagy zenekari projekt közreműködője, mint zongorista, hangszerelő és szerző. A doboknál a szintén fiatalabb korosztályhoz tartozó Serei Dániel ül, aki többek között a Pancastic, az Oláh Krisztián Quartet, valamint a Budapest Jazz Orchestra tagja – írja a balatonfured.hu.